Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise

de adasev12 in Prajituri, 27 Sep 2011 | 8810 vizualizari

 

nevoia de dulce ma tot impinge de la spate...si-mi da idei....combin, recombin...pana la urma iese ceva de fiecare data....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 125 g iaurt de vanilie
  • 20 linguri faina
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • un praf de copt
  • gem de caise dupa gust
  • un plic de gelatina jelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma. Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la oua, mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura, mixandu-se dupa fiecare lingura.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune din compozitie jumatate( trebuia sa pun 3/4 din compozitie, caci gemul fiind   mai greu are tendinta sa se lase la fund), se pune gem dupa cum va place, eu am pus jumatate de borcan de 350 g, apoi cu o lingura se amesteca din loc in loc gemul in aluat...sa aiba o forma cat mai neregulata. Se pune si restul de aluat si se niveleaza frumos.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade  si se coace pana se desprinde de pe marginile tavii. In ultimele 10 minute se potriveste caldura  sa vina de jos in sus, sa se coaca bine la fund. Se lasa prajitura la racit in forma. Dupa ce s-a racit se pune pe un platou, se mai unge deasupra cu cateva linguri de gem si se toarna jeleul facut dupa instructiunile de pe pachet.

Se taie si se serveste cu placere, merge foarte bine si dimineata la cafea sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adasev12 1

09.10.2011, 10:33

sufletista, multumesc

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:43

super prajiturica

aurasauras 1

03.09.2014, 13:28

Ce dimensiune are tava???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in foi